Wie is Atelier Gerbrand?

In augustus 2020 werden de deuren van Atelier Gerbrand geopend. Een intiem en licht atelier midden in de Westerstraat te Enkhuizen waar het werk van kunstenaar Gerbrand Lub en beeldend kunstenaar Eline de Zoete tentoongesteld wordt. Tevens werken beide kunstenaars hier live aan nieuwe projecten. Naast eigen werk wordt er ook kennis gedeeld d.m.v. workshops voor alle leeftijden.

Klik hieronder op de foto’s om meer te lezen over Gerbrand en Eline.
Gerbrand

Gerbrand Lub

Autodidact kunstenaar

Geboren in een familie van vissers, reizigers en creatievelingen is zijn werk een logisch gevolg na alle omzwervingen die hij heeft gemaakt in zijn leven.
Gerbrand is een avonturier in hart en ziel.
Als jongen van 14 stapte hij zonder scrupules aan boord van de visserskotter van zijn oom, omdat school hem niets te bieden had. Het avontuur trok harder dan de schoolbanken.
Nadien heeft hij letterlijk iedere uithoek van de wereld bezocht en beleefd.
En nog steeds trekt het reizen. Sinds 2009 is hij zijn herinneringen gaan vertalen in schilderijen.
Gerbrand is altijd zeer aangetrokken geweest tot de moderne kunst en met name de Cobra groep. Vooral Karel Appel is altijd een grote inspirator geweest.
In de afgelopen 10 jaar heeft zijn werk zich steeds meer ontwikkeld en is er een grote collectie aan kleurrijke herinneringen aan vele verre oorden ontstaan.
Eline

Eline de Zoete

Allround beeldend kunstenaar

Geboren uit een familie van schilders is het talent aangeboren.
Nadat Eline naar Noord-Holland is verhuisd maakte zij kennis met Magisch realist Axel Kreher (1941-2001) waarvan zij een jaar privéles heeft gehad, hierna heeft ze zich zelf verder ontwikkeld. Eline is op vele vlakken actief in de kunsten, ze heeft toneelstukken geschreven, gedichten, liedjes, een prentenboek, columns en diverse korte scenario’s, hiernaast is ze de creator van de poppen Lila en Loet en speler/acteur en vormgever bij Toneelgroep Drommedaris.

Haar werk heeft vaak dromerige en sensuele thema’s waar veel passie vanuit gaat.
Felle kleuren, energie en vrouwelijke kracht zijn de kernwoorden die haar werk omschrijven.